Psykisk helse hos menn må tas mer seriøst
Psykisk helse blant menn er noe vi som samfunn bør ha større fokus på. Vi vet at mange menn opplever utenforskap og stigma, men at dette ikke blir tatt alvorlig. Også mellom menn er det fortsatt tabu å fortelle åpent om personlige tanker. Dette forsterker følelsen av at menn sine problemer ikke er noe som er verdt å snakke om.
Her på Fontenehuset har vi et hyggelig og solid fellesskap. Vi jobber side om side og alle har like stor verdi. Jeg opplever glede ved å bidra til samfunnet, særlig når jeg ser at folk rundt meg trives. På grunn av likeverdighet får alle tilgang til de samme oppgavene og det er enkelt å bidra på det området man ønsker. Vi som er tilstede på huset støtter hverandre, samtidig som at alle jobber med egne mål. Det gir stor glede å tilbringe tid med andre mennesker som også ønsker det samme. Jeg ser at veldig mange får bedre psykisk helse av å delta på Fontenehuset, takket være godt fellesskap og likeverdighet.
Samfunnet har mye å lære av fontenehusmodellen. Ved å kombinere arbeidsoppgaver, trygt fellesskap og likeverdighet, opplever mange mer tilfredshet i livet. Fontenehuset er veldig praktisk og konkret, som gjør at terskelen for å delta holdes lav.
Hvert år den 19.november markeres Mannsdagen. På denne dagen er det ekstra fokus på menns rettigheter i samfunnet, blant annet psykisk helse hos menn. I tillegg er det fokus på likestilling og sosial rettferdighet. I 25 år har denne dagen hatt stort betydning for menn sin helse og menn sine rettigheter.
Jeg er veldig takknemlig for at Fontenehuset jobber med samfunnsnyttige oppgaver på en praktisk måte. Vi har fokus på blant annet Mannsdagen og Verdensdagen For Psykisk Helse, og alle blir inkludert i arbeidet. Det viser også at Fontenehuset tar psykisk helse på en seriøs måte.
Skrevet av Henrik.